Fordelene ved et solidt klimaanlæg på kontoret

Klimaet på en arbejdsplads kan være altafgørende for produktiviteten, arbejdsklimaet og hvor glade medarbejderne er. Derfor kan det i langt de fleste tilfælde være en fordel at investere i et godt klimaanlæg, hvis man gerne vil have, at virksomheden når sit maksimale potentiale. Læs med nedenfor, hvor vi giver dig alle fordele ved et godt indeklima, og samtidig beskriver, hvilke negative følger der kan være ved at have et dårligt indeklima. Der er flere professionelle virksomheder, som tilbyder opsætning af klimaanlæg, så sørg for at lave din egen research før du beslutter dig for, hvem der skal være din udbyder.

Klimaanlæg kontor

Produktivitet

Vi kender alle følelsen af at have et lavt energiniveau og manglende motivation, når vi skal i gang med at arbejde. Dette kan der være flere grunde til, men en af de væsentligste faktorer for manglende produktivitet er temperaturen og indeklimaet på kontoret. Hvis luften i rummet ikke er god nok, så vil det føre til at hjernen ikke får ilt nok og dermed ikke fungerer optimalt. Dette medfører træthed – især hvis man lige har fået sig en stor frokost. I dette tilfælde vælger rigtig mange at drikke en stor kop kaffe, men hvis luften stadigvæk ikke er frisk, så vil dette ikke hjælpe. Luften i rummet vil stadigvæk være dårlig og medarbejderne ville skulle presse sig selv yderligere for at komme igennem dagen. Hvis luften til gengæld cirkulerer på en naturlig måde og hjernen får ilt nok, så kan det fremme glæde, produktivitet og motivation.

Åbne vinduer

Rigtig mange vælger at åbne samtlige vinduer i et lokale, hvis luften ikke er frisk nok. Dette er naturligvis også en mulighed, men der er samtidig en del problemer forbundet med dette. For det første kan man ikke regulere temperaturen, når man åbner vinduet. Man kan med andre ord ikke forudsige vejret, det kan enten være for varmt, eller for koldt. Dernæst kan åbne vinduer forårsage støj og unødig larm fra gaden. Dette er især gældende, hvis man har kontor i nærheden af byen, hvor man ikke kan løbe fra støjen. Støjen fra gaden kan i nogle tilfælde være værre end et dårligt indeklima, og derfor er denne løsning ikke altid den bedste. I dette tilfælde har man en helt tredje mulighed, som vi ser som den bedste og mest effektive. Nemlig at få bygget et skræddersyet klimaanlæg på kontoret, som altid vil kunne reguleres i forhold til den temperatur, som man ønsker. Et klimaanlæg koster naturligvis mere end åbne vinduer, men fordelen er at man altid vil kunne regulere temperaturen i forhold til vejret udenfor. Samtidig vil man holde al støjen ude og medarbejderen skal ikke bruge tid på at få frisk luft, hvilket man i langt de fleste tilfælde har behov for, når man er på arbejde i mere end tre timer. Derfor kan det være en god ide, at kontakte en producent at klimaanlæg og forhøre dig nærmere. Held og lykke med dit foretagende. 

Dankøling A/S
Islevdalvej 41
2610 Rødovre
70 25 94 50