Pas på med gør-det-selv VVS

VVS

Går du og overvejer selv at kaste dig ud i dine VVS-projekter? Det er en god idé at tænke sig om en ekstra gang og undersøge, om det er det værd. VVS-arbejde er bestemt ikke altid nemt, og det kan få alvorlige konsekvenser i det lange løb, hvis gør-det-selv VVS-arbejde udføres forkert. Nogle opgaver må du gerne selv løse, men der er også projekter, hvor du bør hyre en håndværker.

Konsekvenserne af dårligt udført VVS-arbejde

Faktisk er der krav til, hvilket VVS-arbejde du selv må udføre, og hvilket du ikke må. Nogle opgaver er ikke lovlige at udføre selv. Dette er der selvfølgelig en grund til. Det kan være risikabelt selv at give sig i kast med projekterne, og konsekvenserne er dyre at fikse og unødvendige.

Den største risiko ved VVS-arbejde er selvfølgelig, at der kan ske vandskader. Disse opstår ved utætheder i installationer, og de er meget dyre at rette op på. Vandskader skader nemlig ikke kun installationerne, men kan også skade lofter, gulve og møbler. Selvom rindende vand i hjemmet er et moderne vidunder, så kan det hurtigt forvandle sig til en forbandelse.

Grunden til at du selv kaster dig ud i projektet er, højst sandsynligt, at du gerne vil spare penge. Problemet er blot, at udføres arbejdet ikke godt nok, kan du risikere at skulle af med flere penge på sigt. Når du en dag skal sælge dit hus, så kan prisen blive lavere af gør-det-selv VVS. Det bliver sværere at sælge sit hus, når køberne ved, at der er lavet flere VVS-opgaver i huset, som ikke er lavet af professionelle, autoriserede håndværkere. Det kan skade både på det visuelle, men også skabe frygt for vandskader og skimmelsvamp på lang sigt.

Gode råd til hvad du må lave

Hvis du føler, at dine hænder er skruet godt på, så er der nogle ting, du gerne må lave i hjemmet. For eksempel må du gerne udskifte toilettet, hvis tilslutningstypen er den samme som hos det gamle toilet. Du må også gerne udskifte blandingsbatteri og tilslutte gulvvarme.

Er du i tvivl, om du må lave VVS-arbejdet selv, kan du kontakte et firma med ekspertise i VVS i Valby, for råd og vejledning. Et autoriseret VVS-firma kan desuden fortælle dig mere om konsekvenserne ved dårligt udført VVS-arbejde, og give dig et uforpligtende tilbud på dit projekt. Derfra kan du vurdere, om du vil tage risikoen eller sikre dig et godt udført og holdbart arbejde.

Schyberg VVS Entreprise ApS

Stolbergsvej 5

2970 Hørsholm

36 30 07 74

Slip for tilstoppede toiletter med kloakservice

Måske er kloak og vedligeholdelse af denne ikke lige det første der springer dig i hovedet, når du hører om vedligeholdelse af bygninger mv. Kloakken er en af de ting vi tager for givet, men som hvis den får lov til at passe sig selv og ikke bliver vedligeholdt, kan gøre det praktisk talt umuligt at bo inde i byen. En kloak der er i stykker stinker, sådan er det. Derudover kan denne gøre det svært at skylle ud i toilettet. I København har man ligeledes set eksempler på, at en kloak der ikke kan følge med, kan løbe over hvis det regner meget i en periode, og derved oversvømme kældre og lavtliggende lejligheder med bakteriefyldt kloakvand. Selvom det ikke er det man oftest har lyst til at tænke på, så er kloakservice rigtig vigtigt, hvis man står for vedligeholdelsen af en bygning.

Slip for tilstoppede toiletter med kloakservice

Derfor er dit toilet tilstoppet

Kloakken er ikke det eneste, der kan give et tilstoppet toilet. Toilettet er en relativt simpel konstruktion. Inde i cisternen er der vand, som bliver lukket ud i toilettet når der skylles ud. Herefter bliver toilet og cisterne fyldt med vand igen, indtil en ting inde i cisternen stopper vandtilførslen, således at det ikke står og løber. Hvis cisternen bliver kalket til, vil der konstant løbe vand i toilettet, hvorved dette skal ordnes.

En anden grund til, dit toilet måske er stoppet, kan være en prop i selve toilettet. Har man været væk på ferie i et par uger, kan man godt komme hjem til et toilet der ikke virker, fordi der har været meget lidt vand i, da man tog afsted. Her kan der danne sig kalk i de forskellige dele, som kan gøre, at toilettet ikke virker normalt. Og sidst men ikke mindst, kan man, eller overboen for den sags skyld, være kommet til at skylle noget ud i toilettet, som man ikke burde. Ting såsom bind, kondomer og store klumper hår, kan få kloakken til at stoppe, og give dig et toilet der ikke virker.

Det kan du gøre ved det

Hvis dit toilet er stoppet, og du ikke selv kan ordne det med en svupper, så er der intet andet for, end at få fat i en VVS’er. Du kan finde en udbyder af VVS i København eller lignende, blot ved at gå på nettet og søge efter det. Det er nemmere og billigere at få den vedligeholdt, end at få den ordnet når skaden er sket, find derfor en VVS’er – hellere før end senere.

Leon Petersen A/S
Baldershøj 1
2635 Ishøj
Tlf: 78 77 17 09