Ved du, hvornår din bil skal til syn?

Mekaniker

Som bilejer er der visse regler og love (udover naturligvis færdselsloven), der skal overholdes. En af dem er, at din bil regelmæssigt skal til syn. Ved synet undersøges det – forenklet sagt – om bilen fungerer, som den skal. Det drejer sig om to overordnede områder; bilens færdselssikkerhed, for eksempel kontrol af styretøj og bremser, og miljømæssige forhold, for eksempel kontrol af kulilte og støjniveau. Bor du i hovedstaden og er i tvivl om, hvorvidt din bil vil blive godkendt, så er det en god idé at kontakte et autoriseret autoværksted i København i god tid.

Automatisk indkaldelse

En ny bil skal synes efter fire år og herefter hvert andet år. Har du købt en brugt bil, skal den altså synes senest efter to år, men sandsynligvis endnu tidligere. Heldigvis for dig, får du hjælp til at holde øje med, hvornår din bil skal til syn; færdselsstyrelsen sender dig nemlig en indkaldelse otte uger før synsfristen. Det foregår via Digital Post eller e-boks, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt holder øje med disse platforme.

Selvom indkaldelsen til syn sker automatisk, er det dit eget ansvar at bestille en tid til synet. Sammen med indkaldelsen vil du modtage en liste over autoriserede synsvirksomheder i dit nærområde, som du frit kan vælge imellem. Bor du for eksempel i eller omkring København, kan du vælge at få synet foretaget et sted, der er tæt på dig. Du må også gerne vælge en synsvirksomhed, som ikke ligger tæt på din bopæl – det er helt op til dig.

Udeblivelse og mangel på godkendelse

Syn er ikke et tilbud, men et krav. Derfor vil det også få konsekvenser, hvis du ignorerer en indkaldelse til syn. Overskrider du tidsfristen, modtager du en bøde på 2.000 kroner – og betaler du ikke, overgår sagen til politiet. Hvis bilen ikke bliver godkendt ved synet, skal de eventuelle fejl og mangler udbedres og repareres før et omsyn. I den periode er det ikke tilladt for dig at bruge bilen, da bilen ikke er godkendt til kørsel. Du vælger selv, hvor du vil have foretaget eventuelle reparationer – bor du i udkanten af hovedstadsområdet, kan du for eksempel samarbejde med et erfarent autoværksted i Hvidovre eller et andet sted, der passer dig godt.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bil vil blive godkendt ved synet, så tag fat i dit autoværksted i god tid før synet, så eventuelle fejl kan blive udbedret.

 

Autoværkstedet

Mågevej 46

2650 Hvidovre

Tlf. 53 47 97 34

Derfor er serviceeftersyn hos mekanikeren vigtig

Med et serviceeftersyn er det muligt at slippe for uventede problemer i forbindelse med bilen, da bilen regelmæssigt får kontroltjek. Det er på den måde muligt at opdage fejl i god tid, så problemet kan repareres, inden det bliver alvorligt, hvilket kan være både dyrt og farligt. Ved at kombinere serviceeftersynet med en reparationsaftale er bilen også sikret en effektiv og god service, hvis der alligevel opstår akutte problemer med bilen.

Mekaniker i Ballerup

Samlet pakke med fast pris

Det er muligt at finde autoværksteder og mekanikere, som tilbyder en samlet pakke med en fast pris. Der er mulighed for at finde en samlet pakke til en god pris hos en prisdygtig mekaniker nær Ballerup, som grundigt vil undersøge bilen samt reparere eventuelle problemer. Det er en fordel for bilejere at tilknytte sig en samlet pakke med en fast pris, som betales månedligt. Der kommer således ikke uventede regninger, da omkostningerne for aftalen bliver betalt løbende, så der ikke skal betales ekstra, hvis der opstår problemer. Den månedlige betalingsmulighed er en økonomisk fordel, da det sikrer, at bilen kan blive repareret på trods af manglende budget til uventede udgifter. Betalingsmuligheden skaber derfor en tryghed, så bilen altid kan blive repareret hurtigt og billigt.

Aftalens indhold

En aftale om serviceeftersyn og reparation vil dække næsten alle omkostninger, som er relateret til service, reparation og generel vedligeholdelse af bilen. Der vil dog være få undtagelser i forhold til bilens alder og tilstand, hvor der vil tages særlige forbehold. Ellers vil alle nødvendige omkostninger være dækket af aftalen, hvilket blandt andet omhandler løn til mekanikeren og omkostninger til servicen. Det gælder blandt andet også væsker, bremser og godkendte reservedele. Det er muligt at holde reparationsprisen nede ved at bruge reservedele til bilen i stedet for at bruge helt nye dele. Reservedelene vil altid være godkendte, så reservedelene fungerer lige så godt som de nye dele.

Høj service til både bilejeren og bilen

Servicen er i højeste kvalitet, hvis bilejeren indgår en aftale om serviceeftersyn og reparation. Det er både bilejeren og bilen, som får glæde af det høje serviceniveau. Bilejeren er sikret god kundeservice ved at være tryg ved mekanikeren fra autoværkstedet. Der skabes et tillidsbånd mellem bilejeren og mekanikeren ved, at bilejeren er i dialog med den mekaniker, som undersøger bilen. Det sikrer god kommunikation, så alle de nødvendige oplysninger bliver videregivet. Mekanikeren vil sørge for at kontrollere og reparere bilen, så bilejeren trygt kan køre i bilen igen. Alle autoriserede mekanikere har gennemført en faglig uddannelse, som løbende bliver suppleret med efteruddannelse, så fagligheden bliver opdateret. Endnu en serviceydelse til bilen er muligheden for at supplere undersøgelserne og reparationerne med ekstraudstyr til bilen, hvis der opstår nye behov. Det kan blandt andet dreje sig om et ønske om anhængertræk, hvor en mekaniker kan sørge for en hurtig anhængertræk montering ved det almindelige serviceeftersyn. Bilen bliver hurtig køreklar med serviceeftersyn og reparationsaftale, hvor andre ydelser kan udføres imens.

K2 Biler
Ledøjetoften 20
2765 Smørum
Tlf: 26 70 09 84