Hvorfor er flour godt for tænderne?

Fluor i tandpasta

Flour er et grundstof, der blandt andet findes naturligt i vores drikkevand. Stoffet er et ofte anvendt grundstof af tandlæger og i tandrelaterede sammenhænge, og det er der en god grund til.

Flour styrker og beskytter tændernes emalje, og derfor spiller flour en vigtig rolle i forebyggelsen mod huller i tænderne.

Sådan virker flour på dine tænder

Yderst på tænderne findes tandemaljen. Denne beskytter tanden mod syre- og bakterieangreb og er derfor vigtig for dine tænders sundhed. Men emaljen kan tage skade. På den ene side slides den naturligt, og på den anden side kan den blive nedbrudt af syre.

Men flour kan hjælpe med at opretholde tandemaljens modstandsdygtighed, så tænderne ikke bliver beskadiget. Flour har nemlig en opbyggende og forstærkende effekt, hvilket betyder, at du kan få hjælp af dette grundstof til at passe på dine tænder.

Når du børster dine tænder med en flourholdig tandpasta, vil flour blive optaget og indbygget i tandemaljen. For at få mest muligt ud af flourens gode egenskaber, bør du undgå at skylle din mund med vand efter tandbørstning.

Behandlinger med flour

Flour benyttes i forebyggelsen og behandlingen af flere tandproblemer. Hos en tandlæge i Frederiksværk og Jyllinge kan du blandt andet få lakeret dine tænder med flour, hvis du har et begyndende cariesangreb. Her kan flourlak være med til at standse hullets udvikling og dermed hjælpe dig med at undgå udboring af tanden.

Lider du af isninger i tænderne? Så kan flourlak også hjælpe dig med at bekæmpe smerterne. Flourlak kan nemlig lægges på den del af tanden, hvor tandkødet har trukket sig tilbage, og således kan du få beskyttelsen af tandhalsene tilbage.

Vælg en tandpasta med flour

På grund af flours mange gode egenskaber bør du vælge at benytte en tandpasta med flour. Der findes både tandpastaer med og uden flour, men langt de fleste typer af tandpasta indeholder flour. Er du i tvivl om, hvorvidt den tandpasta, du bruger, indeholder flour, kan du læse bag på tuben eller pakken. Her er alt indhold i din tandpasta listet.

Hvis du kunne tænke dig et godt råd til valg af tandpasta, kan du kontakte en erfaren tandlæge nær Hundested, som kan vejlede dig til den rette tandpasta for dig. Her kan du også få professionel hjælp til god børsteteknik, så du får det optimale ud af din tandbørstning.
Smilklinikken
Jyllingecentret 41
4040 Jyllinge
46 73 03 30

Smilklinikken
Strandgade 24
3300 Frederiksværk

 

Alhambravej Tandlægerne – Historien bag klinikken

Alhambravej tandlægerne er en tandlægeklinik, som udbyder den bedste service samt en høj kvalitet i form af de bedste tandlæger. Ud over klinikkens services og engagerede personale, ligger der også en historie gemt bag klinikkens navn. Så søger du en professionel tandlæge nær Vesterbro, med en spændende historie bag sig, så skal du læse videre.

Historien bag navnet

I 1855 blev grundlæggeren af Tivoli, Georg Carstensen, fyret af Tivolis bestyrelse grundet mangel på økonomisk afkast. Georg Carstensen besluttede sig for at bygge sit eget sted, som lå i området, som i dag strækker sig mellem Frederiksberg Alle og Gammel Kongevej, Mynstersvej og Hauchsvej.

For at forstå hvorfor klinikken hedder Alhambra bliver man nødt til at forstå betydningen af ordet. Alhambra er navnet på varieteer og lignende, som blev bygget i orientalsk stil med kupler, arkader osv. Orienten er et vigtigt element bag navnet, da orienten blev set som en verden, hvor alt var luksus og en verden, som alle ville være en del af. Georg Carstensen påbegyndte sin egen forlystelseshave kaldet Alhambra, hvor hovedattraktionen var en teaterbygning i maurisk stil omringet af kiosker, lysthuse, basarer osv. Alhambra skulle være en konkurrent til Tivoli, hvor han jo var blevet fyret fra. Haven åbnede i 1857, og Carstensen døde samme år, desværre før selve haven åbnede. Haven lukkede ned efter 12 år, og herefter blev området brugt til villaer og diverse boliger.

Alhambravej Tandlægerne - Historien bag klinikken

I 1939 åbnede Wagn Riis Klausen tandlægeklinikken i sin lejlighed hvor han boede på Alhambravej 1 st.th. I 1972 blev der dannet et klinikfællesskabet, og på dette tidspunkt var hele lejligheden i brug. Som årerne gik kom der flere til, og i dag består klinikfællesskabet af Frederik Stærkær Justesen, Bjørn Besserman-Svendsen, Jens Kierulff, Hanne Moltke, Ulla Pallesen og Jørgen Hørmand. Det altså er disse tandlæger du møder, når du er i vores klinik.

Så den klinik du træder ind i på Frederiksberg har faktisk været en forlystelseshave! Det kan være det er derfor vores kunder næsten altid går herfra med et smil på læben.

Vores klinik er altid åben, uanset om du er til forlystelser eller ej, og vi håber på at kunne fortælle historien videre i mange generationer endnu. Uanset hvor du søger en tandlæge, så synes vi du skal prøve en klinik med en interessant historie bag sig. Så søger du en tandlæge nær Gammel Kongevejså kig forbi.

Alhambravej Tandlægerne
Alhambravej 1
Frederiksberg C
33 22 46 16

Få en bideskinne hos tandlægen

Har du hovedpine, når du vågner om morgenen? Kan du nikke genkendende til at have ømme kæbeled og muskler? Eller er dine tænder slidte og følsomme? Så kan det være, at du skærer tænder under din nattesøvn, eller at du har tendens til at bide for hårdt sammen. Hvis du har nogle af de ovennævnte symptomer, så er det fornuftigt at undersøge, hvilke behandlinger der findes, så du ikke skal lide af det mere. Det kan nemlig være en stor gene for mange, og det forstyrre både din hverdag og levevis. Som behandling af tænderskæren eller hårdt sammenbid kan en bideskinne være en god løsning. En bideskinne kan du få lavet hos en tandklinik, og der findes både dygtige tandlæger i Brøndby, Rødovre og Glostrup, som kan tilbyde sådan en behandling.

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne skal du bære om natten, når du sover. Skinnen hjælper dig med at slippe af med de symptomer, som du måtte have, hvad end det er følsomme tænder eller ømme kæbeled. Du får lavet en unik bideskinne hos tandklinikken, hvilket vil sige, at tandlægen tager et aftryk af dine tænder, så skinnen passer perfekt og præcist dit tandsæt. Med en bideskinne vil dine tyggemuskler blive aflastet, og dit kæbeled vil blive afslappet, og på samme tid vil dine tænder også blive skånet mod slid. Allerede efter nogle få uger med bideskinne, oplever mange en bedring.

Få en bideskinne hos tandlægen

Hvordan ved jeg, at en bideskinne er den rette løsning?

Måske du er i tvivl om hvorvidt du skærer tænder eller bider for hårdt sammen, for har alle ikke oplevet at vågne op med en hovedpine en gang imellem? Hvis du er i tvivl, kan det være en god idé at kontakte en tandlæge, der har viden om emnet. Der er mange kompetente tandlæger i landet, bl.a. har personalet hos Glostrup Tandplejecenter stor erfaring med bideskinner, og de har hjulpet mange patienter mod en bedre nattesøvn. Tænder kan være et følsomt emne, og mange er også bange for at gå til tandlægen. Hvis dette gælder dig, er det vigtigt at vælge en tandlæge, der har en masse viden inden for dette felt, og som kan give dig en tryg behandling fra start til slut.

Find derfor en god tandlæge, og ring til dem i dag, så du kan finde ud af om en bideskinne er en behandling, der kan hjælpe dig af med dine problemer. På denne måde kommer du hurtigere af med de smerter, du måtte have.

Glostrup Tandplejecenter
Hovedvejen 61
2600 Glostrup
Tlf: 43 45 48 48