Alhambravej Tandlægerne – Historien bag klinikken

Alhambravej tandlægerne er en tandlægeklinik, som udbyder den bedste service samt en høj kvalitet i form af de bedste tandlæger. Ud over klinikkens services og engagerede personale, ligger der også en historie gemt bag klinikkens navn. Så søger du en professionel tandlæge nær Vesterbro, med en spændende historie bag sig, så skal du læse videre.

Historien bag navnet

I 1855 blev grundlæggeren af Tivoli, Georg Carstensen, fyret af Tivolis bestyrelse grundet mangel på økonomisk afkast. Georg Carstensen besluttede sig for at bygge sit eget sted, som lå i området, som i dag strækker sig mellem Frederiksberg Alle og Gammel Kongevej, Mynstersvej og Hauchsvej.

For at forstå hvorfor klinikken hedder Alhambra bliver man nødt til at forstå betydningen af ordet. Alhambra er navnet på varieteer og lignende, som blev bygget i orientalsk stil med kupler, arkader osv. Orienten er et vigtigt element bag navnet, da orienten blev set som en verden, hvor alt var luksus og en verden, som alle ville være en del af. Georg Carstensen påbegyndte sin egen forlystelseshave kaldet Alhambra, hvor hovedattraktionen var en teaterbygning i maurisk stil omringet af kiosker, lysthuse, basarer osv. Alhambra skulle være en konkurrent til Tivoli, hvor han jo var blevet fyret fra. Haven åbnede i 1857, og Carstensen døde samme år, desværre før selve haven åbnede. Haven lukkede ned efter 12 år, og herefter blev området brugt til villaer og diverse boliger.

Alhambravej Tandlægerne - Historien bag klinikken

I 1939 åbnede Wagn Riis Klausen tandlægeklinikken i sin lejlighed hvor han boede på Alhambravej 1 st.th. I 1972 blev der dannet et klinikfællesskabet, og på dette tidspunkt var hele lejligheden i brug. Som årerne gik kom der flere til, og i dag består klinikfællesskabet af Frederik Stærkær Justesen, Bjørn Besserman-Svendsen, Jens Kierulff, Hanne Moltke, Ulla Pallesen og Jørgen Hørmand. Det altså er disse tandlæger du møder, når du er i vores klinik.

Så den klinik du træder ind i på Frederiksberg har faktisk været en forlystelseshave! Det kan være det er derfor vores kunder næsten altid går herfra med et smil på læben.

Vores klinik er altid åben, uanset om du er til forlystelser eller ej, og vi håber på at kunne fortælle historien videre i mange generationer endnu. Uanset hvor du søger en tandlæge, så synes vi du skal prøve en klinik med en interessant historie bag sig. Så søger du en tandlæge nær Gammel Kongevejså kig forbi.

Alhambravej Tandlægerne
Alhambravej 1
Frederiksberg C
33 22 46 16