Ved du, hvornår din bil skal til syn?

Mekaniker

Som bilejer er der visse regler og love (udover naturligvis færdselsloven), der skal overholdes. En af dem er, at din bil regelmæssigt skal til syn. Ved synet undersøges det – forenklet sagt – om bilen fungerer, som den skal. Det drejer sig om to overordnede områder; bilens færdselssikkerhed, for eksempel kontrol af styretøj og bremser, og miljømæssige forhold, for eksempel kontrol af kulilte og støjniveau. Bor du i hovedstaden og er i tvivl om, hvorvidt din bil vil blive godkendt, så er det en god idé at kontakte et autoriseret autoværksted i København i god tid.

Automatisk indkaldelse

En ny bil skal synes efter fire år og herefter hvert andet år. Har du købt en brugt bil, skal den altså synes senest efter to år, men sandsynligvis endnu tidligere. Heldigvis for dig, får du hjælp til at holde øje med, hvornår din bil skal til syn; færdselsstyrelsen sender dig nemlig en indkaldelse otte uger før synsfristen. Det foregår via Digital Post eller e-boks, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt holder øje med disse platforme.

Selvom indkaldelsen til syn sker automatisk, er det dit eget ansvar at bestille en tid til synet. Sammen med indkaldelsen vil du modtage en liste over autoriserede synsvirksomheder i dit nærområde, som du frit kan vælge imellem. Bor du for eksempel i eller omkring København, kan du vælge at få synet foretaget et sted, der er tæt på dig. Du må også gerne vælge en synsvirksomhed, som ikke ligger tæt på din bopæl – det er helt op til dig.

Udeblivelse og mangel på godkendelse

Syn er ikke et tilbud, men et krav. Derfor vil det også få konsekvenser, hvis du ignorerer en indkaldelse til syn. Overskrider du tidsfristen, modtager du en bøde på 2.000 kroner – og betaler du ikke, overgår sagen til politiet. Hvis bilen ikke bliver godkendt ved synet, skal de eventuelle fejl og mangler udbedres og repareres før et omsyn. I den periode er det ikke tilladt for dig at bruge bilen, da bilen ikke er godkendt til kørsel. Du vælger selv, hvor du vil have foretaget eventuelle reparationer – bor du i udkanten af hovedstadsområdet, kan du for eksempel samarbejde med et erfarent autoværksted i Hvidovre eller et andet sted, der passer dig godt.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bil vil blive godkendt ved synet, så tag fat i dit autoværksted i god tid før synet, så eventuelle fejl kan blive udbedret.

 

Autoværkstedet

Mågevej 46

2650 Hvidovre

Tlf. 53 47 97 34