Første bil – hvad med en brugt bil?

Når du skal købe din første bil, er der mange overvejelser, du skal gøre dig. For eksempel hvad dit behov er. Er du alene om at skulle bruge bilen, eller har du brug for en familiebil med masser af plads? Skal du bare have en lækker bil med masser af hestekræfter, eller skal der være god plads til opbevaring, fordi du gerne vil bruge den på ferie eller skal bruge den i dit arbejde, hvor du skal fragte større ting med dig? Skal du eje bilen, eller vil det give mere mening for dig at prøve leasing af en brugt bil i en periode, indtil du beslutter dig for, hvilken type bil der passer bedst til dig?

Fordelen ved en brugt bil

Selv hvis du har besluttet, at du gerne vil være bilejer, er det ikke nødvendigvis en bedre løsning at købe bilen ny, i forhold til at købe en brugt bil. Hvis du køber en helt ny bil, kan du selvfølgelig være sikker på, at du er bilens første ejer. Bilen kommer frisk fra fabrikken og har ingen forhistorie eller slitage. Til gengæld er prisen ofte ret høj i forhold til hvad du får for pengene. I modsætning hertil kan du i mange tilfælde få en brugt bil i god stand og af høj kvalitet til en brøkdel af prisen. Du løber selvfølgelig umiddelbart lidt af en risiko, for en brugt bil kommer med en historie. Alt efter hvor meget den har været brugt, er der en vis slitage, og det afspejler sig i prisen. Derfor bør du også sørge for at købe bilen hos en forhandler, der er autoriseret og helst også medlem af en brancheforening, som kan gå ind og sikre dig, i tilfælde af at bilen ikke er i så god stand, som du oprindeligt blev lovet. Du er selvfølgelig altid dækket ind af købelovens reklamationsordning, men den løber kun 24 måneder og dækker ikke fuldstændigt, i forhold til hvis du købte bilen ny og med fabriksgaranti.

Første bil - hvad med en brugt bil

Vælg en god forhandler

De mest seriøse brugtvognsforhandlere tilbyder som regel en form for udvidet garanti såvel som en brugtbilstest, der kan give dig et uvildigt indblik i bilens tilstand på det tidspunkt du køber den. På den måde kan du sikre dig stort set lige så godt, som hvis du havde købt en bil med fabriksgaranti, og samtidig sparer du penge på købet.

Bilhuset Laursen A/S
Ørnevej 4
4600 Køge
Tlf: 56 50 02 44