Har du dårlig holdning? Styrk din rygmuskulatur med fysioterapi

Nu om dage har mange et stillesiddende arbejde, hvor de i mange timer om dagen sidder i samme stilling og kigger på en skærm. Mange har måske også en tendens til at sætte sig på sofaen, når de kommer hjem fra arbejde. Sammenlagt bliver det til mange stillesiddende timer om dagen. Mange glemmer måske også at tænke på deres holdning i hverdagen, og som en konsekvens bliver de krumme i ryggen. Med mangel på motion, for mange timer i en stol eller en sofa og en dårlig holdning medfølger en stor chance for, at de kommer til at lide af rygsmerter.

Rygsmerter – en folkesygdom

Måske er du en af dem, der døjer med smerter og ubehag i ryggen. Chancen for at du har oplevet – eller på et tidspunkt vil opleve – rygsmerter er i hvert fald stor. Det anslås, at op mod 90 % af danskerne på et eller andet tidspunkt i deres liv oplever rygsmerter- eller ubehag. Og op mod halvdelen af danskerne oplever rygsmerter mere end én gang i deres liv. Så med lidt forsigtighed kan man godt kalde rygsmerter en folkesygdom. Dog er smerter i ryggen ikke en sygdom i sig selv. De er derimod ofte symptomer på livsstilsmæssige faktorer – som for eksempel mangel på motion og en krum ryg.

Styrk din rygmuskulatur med fysioterapi

Få styr på holdningen og kom smerterne til livs

Hos en fysioterapeut kan du få mere at vide om mulighederne for at forbedre din holdning – og dermed mindske problemer med ryggen. Hvis du søger muligheder for professionel fysioterapi i Lyngby eller omegn, kan du eksempelvis besøge en fysioterapeut tæt på Søborg, der kan hjælpe dig med at styrke din rygmuskulatur og forbedre din holdning, så du kan komme rygsmerterne til livs.

Hos en fysioterapeut kan du modtage behandling, som afhjælper krum ryg og rygsmerter. Behandlingen kan eksempelvis bestå af øvelsesterapi, som blandt andet indeholder holdningskorrigerende øvelser, der kan afhjælpe en dårlig holdning. Øvelsesterapien kan også indeholde styrke- og udholdenhedstræning samt øvelser i udspænding og afspænding. Behandlingen kan også inkludere manuel behandling som ledmobilisering eller afspændende massage. Måske vigtigt af alt kan fysioterapeuten instruere dig i øvelser, du kan lave hjemmefra, så du kan forblive smertefri. Jævnlig og korrekt træning er nemlig noget af det bedste, du kan gøre for at opretholde en god holdning og en sund ryg.

Buddingevej Fysioterapi
Buddingevej 199
2860 Søborg
45 88 66 90