Tre gode grunde til at lade en købermægler rådgive dig i dit boligkøb

Almindelige ejendomsmæglere har boligsalg som deres kernekompetence. Ligeledes arbejder de primært med at varetage boligsælgerens interesser. Kort sagt er de sælgers mægler fremfor købers mægler. Som køber kan du nemt føle dig lidt alene på boligmarkedets store, åbne vidder, da det kan være svært at hamle op med den viden en professionel ejendomsmægler besidder. Men vidste du, at du ikke behøver at stå alene som køber? Der findes nemlig også rådgivere, som fungerer som mæglere for køberne. De kaldes købermæglere.

Bolig

En købermægler vil ofte have samme baggrund som sælgerens mægler og kender derfor boligmarkedet lige så godt som sin modpart. Tidligere har det været almindeligt at boligkøberen lod sig rådgive af boligadvokater og lignende. Men i kraft af den nye ejendomsmæglerlov, som trådte i kraft i januar 2015, er det blevet mere almindeligt at slå sig sammen med en købermægler. En købermægler kan være et yderst gavnligt alternativ til de øvrige købsrådgivere, som huserer på boligmarkedet. Vi giver dig her tre gode grunde til, hvorfor du skal lade en købermægler rådgive dig i dit boligkøb.

  1. Du får rådgivning igennem hele købsprocessen

Boligmarkedet kan være dynamisk og lunefuldt, og det kan virke umuligt at holde sig ajour med de mange boliger. En købermægler hjælper med at holde dig opdateret omkring potentielle boligemner, så du slipper for at bekymre dig om, at drømmeboligen går tabt i mængden. Desuden tilbyder købermægleren en grundig besigtigelse og vurdering af de mulige boliger. Ikke mindst er du med en dygtig købermægler sikret en professionel og skarp prisforhandler, som ovenikøbet følger handlen helt til dørs, når alle de øvrige brikker er faldet på plads.

  1. Du sparer penge

Med en købermægler får du en professionel rådgiver, der har erfaring med prisforhandling. Det giver dig gunstige vilkår for at opnå et yderst lukrativt prisnedslag. Flere købermæglere tilbyder sågar garanti for, at du sparer penge på prisforhandlingen. Desuden slipper du for udgifter til en boligadvokat, da købermægleren også tager sig af de administrative opgaver – ovenikøbet til en pris, der typisk ligger 20-40 % under boligadvokatens.

  1. Du undgår utryghed

Som nævnt kan boligmarkedet virke stort og uoverskueligt, og det kan nemt føre til utryghed. En købermægler kender markedet og dets mekanismer ud og ind, og kan derfor skåne dig for en masse bekymringer. Du får endda mulighed for at få gennemgået hele forløbet i trygge rammer hjemme hos dig selv – helt gratis og uforpligtende.

 

Købersmægler.dk

Søndersøvej 27

2820 Gentofte

52 80 20 00