Terrazzogulv – det mest slidstærke gulv

Hvis du vil have foretaget en renovering af dit badeværelse i København, eller skal du have lagt nyt gulv i dit badeværelse, så kan terrazzogulv være en god løsning. Terrazzogulv er en særdeles slidstærk løsning, og derfor findes der mange boliger især af ældre dato, som har terrazzo indlagt.

Terrazzo

I en periode var det nemlig populært med terrazzogulve især i København. Terrazzo har flere fordele, der gør det velegnet til badeværelsesgulv. Først og fremmest er det slidstærkt og kan holde i mange år. Dernæst ser det flot ud, og hvis det bliver behandlet ordentligt, kan du opleve, at det faktisk bliver pænere med alderen. Bliver det slidt, handler det ofte om, at det er blevet behandlet forkert. Terrazzo kan sagtens tåle at blive rengjort med almindelige rengøringsmidler, men lad være med at bruge afkalkningsmidler. Terrazzo er nemlig baseret på cement og marmor, og derfor kan det ikke tåle syreholdige midler. Den bedste måde at rengøre det på er ved at bruge sæbespåner lavet på natursæbe – opløst i varmt vand. Jo oftere gulvet får denne behandling, jo flottere vil det holde sig.

Giv dit terrazzogulv nyt liv

Selvom terrazzo generelt holder godt, kan det som sagt stadig blive slidt og mat med årene. Her er det smarte ved denne type gulv, at du ikke behøver at skifte det ud og få lagt helt nyt gulv for at det kan se flot ud igen. I stedet kan du få det slebet. En slibning er typisk den bedste form for gulvrenovering, når det gælder terrazzo.

Få et professionelt håndværkerfirma med speciale i terrazzogulve til at stå for behandlingen i stedet. En slibning kan også hjælpe, hvis gulvet er blevet beskadiget – for eksempel hvis du har tabt en tung genstand på gulvet. Terrazzo findes i mange farver, så du kan få det i alt fra hvid og sort til blå, rød og gullige nuancer. De små sten i terrazzoen giver et fint farvespil, og derfor kan terrazzo være en smuk og dekoraktiv løsning ikke kun til badeværelset, men også til køkken, kælder eller bryggers. Når terrazzoen skal lægges på, bliver det støbt fuldstændig tæt allerede i første pålægning, så der ikke opstår revner eller furer. Derefter skal det slibes, og mange afslutter med en overfladebehandling, som sikrer at gulvets overflade bliver forseglet, så det fungerer som smudsafvisende og kan holde sig flot i mange år frem. Det betyder også, at det bliver nemt at rengøre. Derfor er terrazzo også et populært valg for mange, når de skal have lagt nyt gulv.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 38 71 17 00