Er du medlem af folkekirken uden at være troende?

Hvis du som barn er blevet døbt, er du automatisk medlem af folkekirken, og har betalt kirkeskat i al den tid du har haft en selvstændig indkomst. Spørgsmålet er, om du er medlem af folkekirken, fordi du gerne vil støtte den og fordi du bekender dig til den lutheranske tro, eller om det bare skyldes at du bare aldrig har fået meldt dig ud af kirken? Egentlig er det jo lidt fjollet at gå og betale til noget, hvis man hverken tror på det eller reelt set ønsker at støtte det, men når det er noget, man ikke selv aktivt har meldt sig ind i, og procentsatsen ikke er så høj, at det kan mærkes på månedslønnen, kan det være svært at få taget sig sammen og meldt sig ud. Det er bare ærgerligt, for hvis du ikke er troende, hvorfor så ikke foretage en udmelding af folkekirken? Det er faktisk nemmere, end du måske går og tror.

folkekirken

Nem og hurtig udmeldelse

Ateistisk Selskab ønsker at mindske antallet af inaktive medlemmer af folkekirken, der støtter kirken uden rigtigt at ville det, kun fordi det umiddelbart virker besværligt at melde sig ud, hvorfor folk glemmer det. Da kirkeskatten kun ligger på 0,88 procent i gennemsnit, tænker de fleste mennesker ikke over, hvor meget de betaler i kirkeskat, men selv små procenter løber op, så de fleste mennesker ender med at betale langt over 100.000 kr. i kirkeskat livet igennem. Derfor har Ateistisk Selskab lanceret en hjemmeside, der gør det nemmere at melde sig ud. Målet er at gøre det nemt at melde sig ud af folkekirken for de mennesker, der reelt set ikke har lyst til at være en del af den danske folkekirke. I stedet for at skulle troppe op på et kirkekontor kan man nu klare udmeldelsen online, det kræver blot at man kender sit cpr.nr. Det er altså meget lettere, end du måske går og tror. Rigtig mange mennesker i dag er ikke troende, eller, hvis de bekender sig til en tro, er det ikke den lutheranske tro som man bekender sig til i den danske, statsligt støttede kirke. Så medmindre man gerne vil værne om folkekirken som kulturområde og institution, kan man altså ret nemt melde sig ud og derved slippe for kirkeskatten. På den måde kan man både spare penge og holde sin sti ren, og eventuelt kan man i stedet bruge pengene på at støtte sager, som man rent faktisk har lyst til at støtte.

Udmeldelse

Skærbækvej 68

2610 Rødovre

26 36 77 17