Sådan passer du på dine trægulve

pas pa dine traegulve

Trægulve passer universelt til de fleste hjem, men de kræver den helt rigtige pleje og behandling, hvis du vil have glæde af dem over længere tid. Nedenfor giver vi dig tre gode råd til, hvordan du på bedst mulig vis kan beskytte dit trægulv.

Brug universal rengøringsmiddel til lakerede gulve

Er dine gulve lakerede kan du nøjes med at vaske dem med ganske almindelig rengøringsmiddel og en moppe. Lakeringen gør først og fremmest at gulvet ser flottere ud, men sørger også for, at gulvet er overfladebehandlet. Det er derfor nemmere at holde rent end gulve, der ikke er behandlet. Det er dog vigtigt, at holde gulvet rent, selvom det er overfladebehandlet. Jævnlig rengøring af behandlede gulve forlænger levetiden, og man sørger for at holde snavs og fedt væk, hvilket også medvirker til et mere rent hjem. Sørg for at bruge varmt vand, da det sammen med universal rengøringen mere effektivt kan fjerne pletter og skidt. Hvis dit trægulv ikke synes at blive rent efter endt rengøring, kan det tyde på, at det skal slibes.  Hvis du ikke selv er i stand til at slibe dine gulve, eller blot ikke har tid, kan du med fordel kontakte et velrenommeret gulvfirma nær Århus og få dem til at klare slibningen, så dit gulv igen bliver pænt.

Kend din træsort

Behandlingen af dine trægulve er forskellig, alt afhængig af, hvilken træsort, der er tale om. Derfor er det vigtigt, at du med nøjsomhed læser bagsiden af rengøringsmidlet, før du tager det i brug. Der findes adskillige midler, når det kommer til gulvpleje, men de mest brugte er; Sæbe, lak, lud og olie. Når du har valgt det ønskede resultat skal du altid sørge for, at følge anvisningen på midlet for at få det meste ud af rengøringen. Det er en god idé at bruge lud, hvis dine gulv er lyse og, hvis de skal forblive lyse. Lud kan forhindre gulve i at få den uønskede gullige farve. Hvis du er i tvivl om, hvilken træsort, der er tale om, kan du kontakte din lokale lokale gulvservice i nærheden af Århus, og få dem til at vurdere træsorten.

Følg gulvets åre, når du gør rent

Som en tommelfingerregel er det altid en god idé, at følge gulvets åre, når du vasker gulvet. Denne metode er især vigtigt, hvis der er tale om trægulve, som ikke er overfladebehandlede. Det er mere udfordrende at fjerne snavs, pletter og fedt, hvis man vasker på tværs af årene og sæberester kan på denne måde sætte sig i trægulvet. Det lyder simpelt, men at vaske dine trægulve i samme retning, som årene, giver et langt bedre resultat og en længere levetid.

HummelsGulvservice
Løgtenvej 27
8543 Hornslet
Tlf: 87 41 09 00