Få rådgivning til dit næste store boligkøb

koebsaftale

Står du over for at skulle købe ny bolig? Det er en stor beslutning uanset dit økonomiske råderum, og derfor bør du sikre dig bedst muligt, så handlen ikke ender med at skade din økonomi på lang sigt. Der er få ting, der kan være mere økonomisk forkrøblende end at foretage en uklog bolighandel, og du kan på sigt tabe mange penge, hvis det for eksempel viser sig at dit nye hus har skimmelsvamp, uden at du opdagede det i tilstandsrapporten. De færreste mennesker gør sig klart, hvor mange regler og formalia der er involveret i et boligkøb, og selv sådan noget som at læse de mange bilag der hører til tilstandsrapporten kan virke uoverskueligt og forvirrende, hvis man ikke har erfaring med dette og ved, hvad man skal kigge efter. Derfor er det en rigtig god idé at sikre sig selv bedst muligt i forhold til uforudsete situationer, og det gør du bedst ved at hyre en boligkøbsadvokat.

Det hjælper en rådgiver med

Hvad får du for pengene, hvis du hyrer en juridisk rådgiver i form af en boligadvokat? En boligrådgiver kan hjælpe dig med en række ting i forbindelse med dit boligkøb, som du højst sandsynligt ikke selv har styr på. Det gælder for eksempel gennemgang af købsaftalen, udfærdigelse af skødet, gennemgang af tilstandsrapporten, udfærdigelse af refusionsopgørelsen såvel som korrespondance med sælger eller mægler. Det er også din boligrådgiver, der kan kontakte sælger eller den ansvarlige ejendomsmægler, hvis der efter din officielle overtagelse af boligen viser sig at være alvorlige mangler eller fejl ved boligen, som ikke var angivet i tilstandsrapporten eller på anden vis var holdt hemmelig for dig som køber. Således er din boligrådgiver din sikkerhed for, at alt går, som det skal i forbindelse med dit boligkøb. Mange mennesker kan blive så begejstrede for den bolig de har kig på, at de ikke tænker sig godt nok om eller sætter sig grundigt ind i forhold som pris, økonomisk råderum og hvorvidt den pågældende bolig nu også er en fornuftig investering i forhold til prisen, boligmarkedet og din egen situation. En boligrådgiver kan hjælpe dig, fordi vedkommende er en uvildig instans, i modsætning til ejendomsmægleren, der jo har sælger som sin kunde og derfor kun fokuserer på at få boligen solgt til den ønskede pris.

Vælg fornuftigt

Det bedste råd til dig som boligkøber er, at du skal vælge med hjertet, når det er en bolig nu regner med at gøre til dit hjem i mange år frem. Men du skal også bruge hovedet og vælge fornuftigt, for ellers risikerer du at stå med en bolig, der er en udgift og som udhuler din økonomi.

 

Jurist – og Skødehuset

Holmbladsgade 44, 2 tv

København S 2300

60617678