Pas på med gør-det-selv VVS

Går du og overvejer selv at kaste dig ud i dine VVS-projekter? Det er en god idé at tænke sig om en ekstra gang og undersøge, om det er det værd. VVS-arbejde er bestemt ikke altid nemt, og det kan få alvorlige konsekvenser i det lange løb, hvis gør-det-selv VVS-arbejde udføres forkert. Nogle opgaver må du gerne selv løse, men der er også projekter, hvor du bør hyre en håndværker.

Konsekvenserne af dårligt udført VVS-arbejde

Faktisk er der krav til, hvilket VVS-arbejde du selv må udføre, og hvilket du ikke må. Nogle opgaver er ikke lovlige at udføre selv. Dette er der selvfølgelig en grund til. Det kan være risikabelt selv at give sig i kast med projekterne, og konsekvenserne er dyre at fikse og unødvendige.

Den største risiko ved VVS-arbejde er selvfølgelig, at der kan ske vandskader. Disse opstår ved utætheder i installationer, og de er meget dyre at rette op på. Vandskader skader nemlig ikke kun installationerne, men kan også skade lofter, gulve og møbler. Selvom rindende vand i hjemmet er et moderne vidunder, så kan det hurtigt forvandle sig til en forbandelse.

Grunden til at du selv kaster dig ud i projektet er, højst sandsynligt, at du gerne vil spare penge. Problemet er blot, at udføres arbejdet ikke godt nok, kan du risikere at skulle af med flere penge på sigt. Når du en dag skal sælge dit hus, så kan prisen blive lavere af gør-det-selv VVS. Det bliver sværere at sælge sit hus, når køberne ved, at der er lavet flere VVS-opgaver i huset, som ikke er lavet af professionelle, autoriserede håndværkere. Det kan skade både på det visuelle, men også skabe frygt for vandskader og skimmelsvamp på lang sigt.

Gode råd til hvad du må lave

Hvis du føler, at dine hænder er skruet godt på, så er der nogle ting, du gerne må lave i hjemmet. For eksempel må du gerne udskifte toilettet, hvis tilslutningstypen er den samme som hos det gamle toilet. Du må også gerne udskifte blandingsbatteri og tilslutte gulvvarme.

Er du i tvivl, om du må lave VVS-arbejdet selv, kan du kontakte et firma med ekspertise i VVS i Valby, for råd og vejledning. Et autoriseret VVS-firma kan desuden fortælle dig mere om konsekvenserne ved dårligt udført VVS-arbejde, og give dig et uforpligtende tilbud på dit projekt. Derfra kan du vurdere, om du vil tage risikoen eller sikre dig et godt udført og holdbart arbejde.

Schyberg VVS Entreprise ApS

Stolbergsvej 5

2970 Hørsholm

36 30 07 74