Derfor skal din kat vaccineres

vaccination

Vi holder katte fordi disse fantastiske dyr kan klare sig selv, og blot kræver mad og vand. Resten af tiden vælger den selv hvornår den vil sidde på skødet og hvornår den vil lave noget andet. Selvfølgelig er der ingen der ønsker en syg kat, men der er stadig mange, som sparer vaccinationen væk. Sygdomme samler din kat som regel op når den interagerer med andre katte. Det kan være rigtig svært at sikre sig, at katten ikke udsættes for smitsom vira når den er ude. Derfor skal din kat vaccineres som killing. Her bliver den mindre modtagelig overfor de sygdomme der findes i området, og ligeledes mindskes risikoen for at din kat smitter nabolages katte med diverse sygdomme. Overtager du en voksen kat er det også en god idé at undersøge om den er vaccineret. Er den det ikke kan du spare dig selv og dine naboer for diverse sygdomme ved at få den undersøgt og vaccineret med det samme.

Når du skal have vaccineret din kat, skal du først ringe til en dyrlæge. Find en god dyrlæge ved at spørge venner og naboer, hvilken dyrlæge de bruger til deres dyr, eller gå på nettet og søg på den by du bor i efterfulgt af dyrlæge, dette kunne eksempelvis være god dyreklinik Kastrup. En vaccination er ikke et stort indgreb, men det er altid rart at have en dyrlæge man stoler på. Det handler trods alt om dit kæledyrs velbefindende. Når du skal til dyrlægen, så sørg for at have en transportkasse med. Du skal sandsynligvis vente et par minutter i et venteværelse, og her kan sagtens sidde folk med andre dyr såsom hunde og kaniner. Når du så skal ind med katten, slipper du den løs inde i rummet, og dyrlægen vil kigge på og undersøge den. Selve vaccinationen udføres ved, at dyrlægen klemmer om et lille stykke hud og injicerer en væske. Katten vil sandsynligvis ikke mærke ret meget, og det hele er hurtigt overstået. Prisen er et sted mellem 900,- og 1500,- alt efter hvilken dyrlæge du vælger, og det tager højest 20 minutter. Efterfølgende kan din kat godt være lidt sløv, men dette bør gå over indenfor en dags tid. Går det ikke over efter to dage bør man kontakte dyrlægen i Kastrup igen.

 

Hjørnegårdens Dyreklinik ApS
Kastrupvej 243
2770 Kastrup
Tlf: 36 30 10 30